Home Recuperare medical„ Remodelare corporal„ Contact

Terapia Bobath

Terapia Bobath
Terapia Bobath

Conceptul Bobath se bazeaza pe principiul ca persoanele afectate de leziuni neurologice pot sa-si imbunatateasca starea si sa-si recapete, cel putin partial, abilitatile pierdute.

Aceasta metoda promoveaza abordarea holistica, ce sustine ca organismul functioneaza ca un intreg si ca unele abilitati pot fi recuperate desi partea corespunzatoare a sistemului nervos nu mai functioneaza corect.

Terapia Bobath

Terapia Bobath
Terapia Bobath

Baza conceptului Bobath sta in facilitarea miscarii de catre fizioterapeut. El nu trebuie sa-l invete pe pacient cum sa faca o miscare ci sa o faciliteze. Acest lucru este posibil prin alungirea muschilor scurti, prin mobilizarea articulatiilor rigide, prin intarirea muschilor slabiti. Sau, mai simplu, prin stabilizarea partilor instabile si prin mobilizarea celor rigide.

Terapia Bobath

Terapia Bobath
Terapia Bobath

Cui se adreseaza?

Metoda Bobath poate fi utila persoanelor cu accident vascular cerebral, tetrapareza spastica, Boala Parkinson, scleroza multipla, leziuni cerebrale, probleme de echilbru, leziuni ale maduvei, etc.

Terapia Bobath

Terapia Bobath
Terapia Bobath

Copii, adulti

Scopul este ca pacientul sa-si educe mintea si corpul pentru a reusi sa se miste mai usor, implicand cat mai multe parti ale corpului, folosind toate miscarile pe care poate executa deja si incercand sa-si imbunatateasca abilitatile locomotorii.
Daca o parte a corpului nu poate fi folosita corespunzator pentru ca este rigida sau dureroasa, fizioterapeutul va ajuta la gasirea unui echilibru si va incerca sa gaseasca o modalitate prin care toate partile corpului pot participa la miscare.
Scopul fiecarei sedinte este acela de a imbogati repertoriul de miscari al pacientului si de a-i oferi increderea necesara in propriul sau corp.Convertor valutar